Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

Wafels op mijn grootmoeders wijze

26/04/2017

Gepost in: Sweets

Een vaste waarde in het huis van oma en opa: een  Tupperware-doos vol wafels met en zonder rozijnen op het onderste blad van het bijzettafeltje in de keuken. Mijn oma bakt bijna elke week verse wafels, en als ik eerlijk ben zijn het de enige vanillewafels die ik met zoveel smaak verorber, daar kan geen enkele wafelenbak tegenop! Op woensdagnamiddag mocht ik, als ik geluk had, meehelpen met het maken van deze goudgele pleziertjes. Als ik nog net iets meer geluk had, kreeg ik een Tupperware-kommetje deeg met een mini-lepeltje, dat uiteraard alleen maar gebruikt werd om wafeldeeg mee te eten. En als ik écht heel, heeeel veel geluk had, mocht ik er appeltjes in soppen. Uiteindelijk had ik zoveel deeg gegeten, dat ik geen wafels meer kon eten. Gelukkig kreeg ik er een paar in aluminiumfolie mee naar huis.

Gepost op: April 26, 2017

Gepost in: Sweets

Nodig:

500 g bloem (géén zelfrijzende)
500 g ‘echte’ roomboter
500 g suiker
10 eieren
4 zakjes vanillesuiker
Rozijnen (optioneel)

 

Doen:

  • Smelt de boter op een laag vuurtje in een kookpot. Eens de boter gesmolten is, haal je de pot van het vuur
  • Kluts ondertussen de eieren allemaal samen goed los zodat er lucht in komt.
  • Voeg de suiker, vanillesuiker en eieren bij de gesmolten boter
  • Voeg in delen de bloem bij het mengsel, goed roeren!
  • Verwarm je wafelijzer terwijl je afwast
  • Bakken maar!
  • Als de wafels net gebakken zijn, leg je ze best op een rooster om af te koelen zodat ze lekker krokant blijven!Tip van de oma: wil je rozijnen in je wafel? Dan kan je best een handje rozijnen op het deeg in het wafelijzer strooien, zo heb je overal evenveel rozijntjes.

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!