Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

Red Velvet Cupcakes & Easy Topping

21/12/2016

Gepost in: Sweets

 In een red velvet cake zitten veel dingen die je niet in een gewone cake terugvindt. Azijn, karnemelk, .. het leek me een uitdaging om eens te proberen. En my god, wat een ontdekking. Het ziet er awesome uit en smaakt ook nog eens gewoon naar royal chocolade cake. Ik maakte de cakejes in 2 maten, maar als ik heel eerlijk ben gaat mijn voorkeur uit naar de mini’s. Ik ben er zeker van dat ik niet alleen ben. Het recept van de cakejes komt weer van Laura's Bakery, ik begin écht fan te worden!

Gepost op: December 21, 2016

Gepost in: Sweets

Nodig:

Cakejes

  • 60 g boter
  • 150 g suiker
  • 1 ei
  • 25 g cacaopoeder
  • 3 tl vanille extract
  • 130 ml karnemelk
  • 150 g bloem
  • 1 tl baksoda
  • 1,5 tl azijn
  • Rode kleurstof (30 ml voor knalrode cupcakes, maar minder kan dus ook)

Topping 

  • 225 g boter
  • 300 g bloemsuiker
  • 175 g witte chocolade
  • 125 ml volle room
  • 1 snuifje zout
  • 1/2 theelepel vanille extract

Doen:

  1. Verwarm de oven voor op 170°
  2. Doe de cacao samen met het vanille-extract en de kleurstof in een kommetje en roer tot een pasta. Als het mengsel te droog blijft, mag je gerust een deel karnemelk gebruiken om een beetje vloeibaarder te maken.
  3. Neem een grote kom om de boter, suiker en het ei luchtig te kloppen met een handmixer (voor de stoere bakkers: met een garde) . Roer de cacao-pasta erdoorheen.
  4. Voeg om beurt bloem en karnemelk bij. Het gaat gemakkelijker als je dit in deeltjes doet. (reduceert ook de plaatselijke sneeuwval in de keuken, ahum)
  5. Vul de cupcake-vormpjes tot ongeveer de helft met het beslag. Ik gebruik altijd cupcake-papiertjes in een bakblik, zo ben ik zeker dat ze mooi hun vorm behouden.
  6. Bak de kleine cupcakejes +- 10 minuten, de grote +-25 minuten. Prik met een tandenstoker in een cakeje. Is de tandenstoker proper? Dan zijn ze klaar!
  7. Laat de cakejes goed afkoelen, zo worden ze steviger en smelt de topping niet. Om zeker te zijn dat je je lang genoeg kan inhouden: maak de topping als alle cakejes klaar zijn, dan zijn ze zeker genoeg afgekoeld.

De topping maak je als volgt:

  1. Gebruik een handmixer om de boter, de bloemsuiker, het vanille-extract en het zout goed te mengen. Ondertussen smelt je de chocolade, en laat je hem terug op kamertemperatuur komen.
  2. Giet de room erbij en mix stevig tot het mengsel mooi dik is. Vouw de gesmolten chocolade voorzichtig in het mengsel.
  3. Mix stevig tot je een luchtig en fluffy geheel bekomt.
  4. Spuit de topping op de cupcakes met behulp van een spuitzak! Ga van buiten naar binnen om een mooi torentje te maken.

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!