Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

Gingerbread Buddies

21/12/2016

Gepost in: Sweets

Gingerbread past helemaal in de kerstfeer, in elke decoratie/voedingswinkel zie je de mannetjes wel passeren. Ik gebruik het recept van Laura's Bakery, omdat ik vind dat zij de 'normaalste' ingrediënten gebruikt en toch een fantastisch resultaat bekomt. Ik ga niet graag naar 3 winkels om 40 koekjes te bakken, en dat was met dit recept helemaal niet nodig!

Gepost op: December 21, 2016

Gepost in: Sweets

Nodig

  • 225 g boter
  • 160 g donkerbruine basterdsuiker
  • 160 g suikerstroop (pannenkoekenstroop)
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 500 g bloem
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • snuifje zout
  • 1 eiwit
  • 150 g bloemsuiker
  • 1 tl citroensap

Doen

  1. Verwarm de oven voor op 160°
  2. Meng de boter, suiker, stroop en het eitje door elkaar.
  3. In een andere kom meng je bloem, kaneel, gemberpoeder, zout, nootmuskaat samen.
  4. Doe de ‘droge’ ingrediënten in deeltjes bij de botermengeling.
  5. Laat het deeg 10 minuten rusten in de ijskast. Om het jezelf gemakkelijk te maken (het deeg plakt nogal), kan je best het deeg in twee doen. Ik rol het deeg uit tussen 2 grote vellen plasticfolie, omdat ze dan sneller opstijven in de ijskast en sneller klaar zijn om te gebruiken.
  6. Steek de vormpjes uit, leg ze op een bakpapiertje en bak 16 minuten af in de oven. Let op! De koekjes worden pas steviger als ze een beetje afgekoeld zijn. Het is normaal dat ze slap aanvoelen als ze net gebakken zijn.
  7. Maak wat glazuur door een eiwit met de bloemsuiker en citroensap te mengen, en versieren maar!

 

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!