Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

Christmas in a biscuit

21/12/2016

Gepost in: Sweets

Kertsmis zonder bakkriebels is zoals een cupcake zonder topping: ook wel tof, maar het kan beter! Deze snelle kerstkoekjes zijn ideaal om last-minute nog te bakken of een leuke activiteit met kindjes in elkaar te knutselen. Met deze koekjes scoor je gegarandeerd.

Gepost op: December 21, 2016

Gepost in: Sweets

Nodig

Koekjes (ongeveer 30, ik was net te laat om na te tellen)
200 g boter
200 g kristalsuiker
400 g gewone bloem
Snuifje zout
1 eitje

Glazuur
1 eiwit
150 g bloemsuiker
1 tl citroensap
Kleurstofje
Sprinkles

Doen

  1. Oven verwarmen op 180 graden
  2. Boter smelten, suiker en eitje erbij doen. Gezeefde bloem erdoor roeren.
  3. Laat het deeg in de koelkast een kwartiertje rusten
  4. Na de rusttijd het deeg een beetje bijkneden en uitrollen
  5. Vormpjes uitsteken en op bakpapier leggen
  6. Koekjes +- 10 minuutjes afbakken (tot de randjes bruin worden)

Glazuren

  1. Alles goed door elkaar mengen, met een hoeveelheid kleurstof naar keuze.
  2. Glazuur in een spuitzakje doen. Als je dit niet hebt, werkt een diepvrieszakje ook perfect! Gewoon een heeeel klein hoekje vanaf snijden.
  3. Eerst de buitenkant aflijnen met glazuur, na een minuutje drogen ‘inkleuren’. Als je gaatjes in het glazuur hebt, kan je altijd met een tandenstoker een beetje ‘roeren’ zodat het glazuur even is. Terwijl het glazuur nog vloeibaar is, kaan je versieren met sprinkles.
  4. Alles een kwartiertje laten drogen, en de koekjes bewaren perfect 3 dagen in een luchtdichte doos, als ze daar zo lang in blijven zitten natuurlijk ?

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!