Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

Banaancupcakes met Nutellatopping

22/02/2017

Gepost in: Sweets

Dit kleine, onschuldig uitziende cupcakeje laat zelfs de grootste dessert-hater smelten. Ie-de-reen lust ze! Pas wel op, als je er eentje gegeten hebt, kan je echt bijna niet stoppen. Banaan en Nutella zijn nu eenmaal een match made in heaven.

Gepost op: February 22, 2017

Gepost in: Sweets

Nodig (45 kleine cupcakes)

Cakes

  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 125 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 bananen, geprakt

Topping

  • 230 g boter op kamertemperatuur
  • 260 g bloemsuiker
  • 230 g Nutella
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 2 el slagroom
  • Bréseliennenootjes (optioneel)

 

Doen:
Verwarm de oven voor op 180°

Cakejes
Klop de boter met de suiker luchtig en meng het vanille-extract erdoor. Voeg daarna de eieren toe en vervolgens in deeltjes de bloem. Roer er als laatste de melk en de geprakte bananen door. Bak 10 minuutjes (mini-cupcakes) of 15 minuutjes (gewone cupcakes) af in de oven.

Topping
Gebruik een mixer om de boter en de bloemsuiker mooi luchtig te mixen. Voeg de Nutella, het zout en het vanille-extract toe en mix nog een tweetal minuten. Als allerlaatste voeg je de slagroom toe. Mix nog één minuut op de hoogste stand. In een spuitzak doen en decoreren maar! Je kan nog afwerken met bréseliennenootjes.

 

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!