Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

Pompoenquiche met boschampignons en pancetta

01/11/2017

Gepost in: Lunch

Halloween: hét moment om creatieve kriebels los te laten op feloranje pompoenen. Maar wat gedaan met die pompoenen na Halloween? Ik heb ondertussen al liters soep gemaakt, maar met één klein pompoentje besloot ik toch iets anders te doen. Na een beetje zoekwerk vond ik een supergemakkelijk receptje voor een quiche met bospaddenstoelen, pancetta en natuurlijk pompoen. Hellooooo herfstgevoel!

Gepost op: November 1, 2017

Gepost in: Lunch

Nodig:

  • 2 koffietassen pompoenblokjes
  • 1 bakje boschampignons
  • handvol spekblokjes
  • 4 eieren
  • 100 ml melk
  • Scheutje room
  • 1 vel bladerdeeg

Doen:

1. Bak het spek in een heel warme pan (geen vetstof nodig)
2. Leg het spek apart en bak de pompoenblokjes met de boschampignons. Kruid af met peper en zout
3. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg. Best smeer je de vorm eerst in met boter en bestuif je hem met bloem voor het deeg erin gaat.
4. Doe de gebakken vulling in het deeg.
5. Kluts de eitjes, room en melk bij elkaar met wat peper en zout. Vul de vorm verder op met het eiermengsel. Als je nog een beetje pancetta-ham in de ijskast liggen hebt kan je die bovenopo de quiche leggen.
6. Bak op 25/35 minuten op 180 graden

Herfstig smullen 🙂

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!