Nodig voor 3-4 personen:
+- 10 scampi
2 kippenfilets
1 broccoli
Komkommer
Een handvol prinsessenboontjes
1 ajuin
Pijpajuin (optioneel)
1 teentje look
2 eitjes
Rode currypasta
Gemperpoeder
500 ml kokosmelk
2tl sojasaus en/of vissaus
500 ml water
Een half pakje ramen-noedels (of andere noedels naar keuze)
Doen:
- Bak eerst de scampi aan met wat look, zout en peper. Leg apart.
- Snij de ajuin in ringen en bak samen met een half pakje (of een heel voor de durvers) rode currypasta en 1 tl gemperpoeder.
- Snij de broccoli en de boontjes in hapklare stukjes en bak 5 minuten mee.
- Blus met de kokosmelk en sojasaus/vissaus en laat even opkoken.
- Voeg het water toe en kook de kip mee in de soep (je snijdt best de filets in de helft).
- Kook ondertussen de eitjes 6 à 7 minuten.
- Haal de kip uit de soep (check even of ze gaar is) en snij in stukjes, doe dan samen met de noedels in de soep.
- Snij op je gemak de komkommer (en de pijpajuin) in stukjes, en test even of de noedels gaar zijn en of je nog zout nodig hebt.
- Zoek een gezellig kommetje, en dresseer het soepje zoals je wil.
Tip: Hoe meer garnituurtjes, hoe leuker. Je kan er nog van alles bijdoen, zoals stukjes krab, tofu, gehakte nootjes, koriander, kabeljauw, stukjes chilipeper, …