Nodig
- 3 curryworsten
- 1 vel bladerdeeg
- 1 eigeel
Doen
- Leg de curryworsten een halfuurtje op voorhand uit de diepvries, zodat je ze makkelijk kan doorsnijden. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij stroken bladerdeeg, net breed genoeg om de curryworst in te rollen. Heb je alleen nog maar stukjes deeg over? Geen probleem! Leg ze over elkaar en ga er nog eens met de deegrol over.
- Snij het stukje bladerdeeg dat overlapt in met eigeel voor dat je de worstenbroodjes ‘dicht plakt’.
- Als de lange worstenbroodjes gemaakt zijn, kan je ze in kleinere stukjes snijden. Dit doe je best met een groot, stevig mes zodat je niet teveel moet prullen.
- Smeer het bladerdeeg in met eigeel
- Plaats de worstenbroodjes 15 minuten op een bakpapier of een beetje aluminiumfolie in een oven van 180 graden.
- Gooi wat ketchup in een klein potje en smullen maar!
TIP! Draai eerst wat spek rond de curryworsten, daarna pas het bladerdeeg errond. Alles is beter met spek!