Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

Nacho Business

21/12/2016

Gepost in: Knabbels

Één grote schaal om te delen met +- 3 (of zoveel je wil) vrienden, zalig toch? Alleen opeten kan natuurlijk ook, maar dan moet je wel minder ingrediënten… neenee, alleen kan ook.

Gepost op: December 21, 2016

Gepost in: Knabbels

Nodig voor 4 personen

Nacho’s onder de grill

  • 2 zakken nachochips
  • 400 gr gemend gehakt
  • 1 ui 1 blik gepelde tomaten
  • 1 tl komijn (voor de mexicaanse kick)
  • Strooikaas

Salsa

  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 teentje knoflook geperst (optioneel)

Versiering (ook wel heel belangrijk)

  • 1 klein potje zure room
  • 1 à 2 lente-uitjes

!Maak je aparte porties als volwaardige maaltijd, geldt dit recept maar voor 3 personen.

Doen:

  1. Snij de paprika, tomaat en ui in brunoise (kleine blokjes)
  2. Salsa time! Roer de tomaten en paprika en maïs samen met peper, zout, (knoflook) en 1tl olijfolie in een kommetje.
  3. Bak de ui in een beetje olijfolie, doe daarna het gehakt erbij en ‘pureer’ een beetje met een vork
  4. Als het gehak bruin is, doe je de gepelde tomaten bij in de pan, samen mt 1tl komijn, peper en zout. Laat 15 minuutjes pruttelen.
  5. Kies een mooie schaal/kom en gooi de nacho’s erin. Het gehakt en de salsa mogen erbovenop, daarna de kaas. Gratineer +- 7 minuutjes onder de grill. Afwerken doe je met lepeltjes zure room en de lente-uitjes in ringen gesneden.
  6. Aanvallen!

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!