Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

Mmmeatballs

11/01/2017

Gepost in: Knabbels

Met maar 5 ingrediënten en enkele kruiden naar keuze zet je een hapje op tafel dat iedereen zal verbazen, en dat in no-time op zal zijn. In combinatie met een licht (verslavend) yoghurt-currysausje kan je niets misdoen.

Gepost op: January 11, 2017

Gepost in: Knabbels

 Nodig:

30-40 Gehaktballetjes:

400 gr gehakt
3/4 rode paprika (of 3 kwartjes verschillende kleuren)
Halve rode ajuin
5 el Paneermeel
1 ei

Sausje:

2 el koude currysaus
1 el yoghurt

Doen:

  1. Snij de ajuin en de paprika in superfijne blokjes (hoe fijner, hoe gemakkelijker het rollen van de balletjes)
  2. Voeg de groenten bij het gehakt, samen met het paneermeel en het ei.
  3. Kruid het gehakt goed met peper en zout. Voeg eventueel extra kruiden toe die je lekker vindt. Ik gebruik satékruiden, paprika- en currypoeder. Verse kruiden zijn ook fantastisch!
  4. Rol de balletjes. Ik neem 1 soeplepel gehakt per meatball.
  5. Bak de meatballs in olijfolie, schud ze regelmatig om. Snij er eentje door om te testen of ze wel gaar én lekker zijn.
  6. Terwijl de meatballs bakken, zoek je een leuk potje voor het currysausje en voeg je de currysaus bij de yoghurt.
  7. Dippen maar! Je kan ze zowel koud als warm serveren.

Tip! Je kan stukjes chorizo toevoegen aan het gehakt voor een extra lekker smaakje

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!