Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

Mam’s gezond brood met noten en zaden

20/02/2017

Gepost in: Knabbels

Tijd om eindelijk eens iets écht gezonds te maken. Dit receptje kreeg ik van m'n schoonmoeder: een brood gemaakt van alleen noten, zaden en eieren... wat? Het leek me afschuwelijk, en zou voor mij veel te gezond zijn. Tot ik zo'n stukje afschuwelijk brood kreeg met een schijfje brie en wat blauwe bessenconfituur.... MMMMMMMMMMMMMMMMMMM!

Gepost op: February 20, 2017

Gepost in: Knabbels

Het recept zelf is helemaal niet moeilijk, van alles 150 gram, 5 eieren en zout. Ik zou het zelf niet gebruiken als ‘bokes’ voor in de brooddoos, maar het is superleuk als vervanger voor een ‘toastje’. Je hebt niet het gevoel dat je iets super-gezond aan het eten bent.

  • 150 g amandelen
  • 150 g walnoten
  • 150 g lijnzaad
  • 150 g zonnebloempitjes
  • 150 g pompoenpitjes
  • 150 g sesamzaadjes
  • 5 eieren
  • 1 ½ theelepel zout

Meng alles grondig door elkaar, giet in een bakblik en strijk glad met een lepel. Bak een uur in de oven van 180 graden. Het brood rijst niet, dus het blijft dezelfde hoogte behouden. Na een uurtje moet je eens op het brood tikken, als het hol klinkt is het klaar. Maak zelf een tonijnsalade met wat zure room, peper en zout, en je hebt het ideale aperitiefhapje!

TIP van mijn schoonmoeder: Ga de noten en zaden halen in een Turkse winkel, als die niet de buurt is ga je best langs de markt. In de winkel kosten ze zaden en noten meestal veel meer.

Nog een TIP van mijn schoonmoeder: Als je ervan houdt, kan je rozijnen en/of dadels toevoegen aan het broodje.

En de laatste TIP van mijn schoonmoeder: Je kan het brood gemakkelijk invriezen, of in de koelkast tot 5 dagen bewaren.

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!