Vorig jaar ben ik voor school naar Straatsburg geweest. Buiten beeldjes van ooievaars, parlementen en commissies werden termen als 'flammkuchen' of 'tarte flambée' ook naar je hoofd geslingerd. Je kàn Straatsburg niet bezoeken zonder zo'n 'witte pizza' uit te testen. Ik heb mij laten verleiden en awel, het staat in m'n top 10! Aangezien je geen flammkuchen vindt in de doorsnee degelijke Belgische brasserie, probeer ik het zelf uit voor het verjaardagsfeestje van mijn broer. En met succes!
Gepost op: January 22, 2017
Gepost in: Knabbels
Nodig:
200 gr pizzadeeg
50 gr zure room
Halve rode ui
100 gr spekblokjes
Geraspte kaas (en parmezaan voor de cheeselovers)
Oregano
Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Rol het pizzadeeg zo dun mogelijk uit
Bestrijk de zure room op het deeg
Bak de spekblokjes +- 2 minuten voor tot het echt ‘rauwe’ er vanaf is
Snij de ui in ringen en leg op de pizza
Kruid de pizza af met peper, zout en oregano.
Leg in volgorde spek, kaas en parmezaan op de pizza
Bak +- 15 minuten af op 200 graden
Smullen 🙂
Like what you see?
Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?
Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!