Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

HANGRY PROEFT (graag): Fondue à volonté in Tessenderlo

14/02/2017

Gepost in: Hangry proeft

We moeten eerlijk toegeven: na de feestdagen hadden we allebei last van een fondue/gourmet-overdosis. Op oudjaar hadden we echter gehoord dat er zoiets bestond als een fondue-restaurant... WAT? Dit leek mij een top-concept! Uittesten maar. En daar zaten we dan, enkele weken na kerst, in Fondue à volonté in Tessenderlo. Enkel in het weekend open, 7 verschillende 'gerechten' + 1 suggestie-fondue. Simpel, lekker, voor ieder wat wils en in verschillende formules. Wij kozen allebei voor het menu van 34 euro per persoon.

Gepost op: February 14, 2017

Gepost in: Hangry proeft

We moeten eerlijk toegeven: na de feestdagen hadden we allebei last van een fondue/gourmet-overdosis. Op oudjaar hadden we echter gehoord dat er zoiets bestond als een fondue-restaurant… WAT? Dit leek mij een top-concept! Uittesten maar. En daar zaten we dan, enkele weken na kerst, in Fondue à volonté in Tessenderlo. Enkel in het weekend open, 7 verschillende ‘gerechten’ + 1 suggestie-fondue. Simpel, lekker, voor ieder wat wils en in verschillende formules. Wij kozen allebei voor het menu van 34 euro per persoon.

Het menu

In het menu zat inbegrepen: Aperitiefhapje en drankje, gourmet/fondue, koffie/thee, dessert naar keuze.

Als aperitief drankje koos ik voor de non-alcoholische cocktail, en Mr. Hangry besloot de aperitif maison uit te testen: op basis van bier en schuimwijn.
De non-alcoholische cocktail bestond uit sprite en nog andere zoete dingen die de cocktail een beetje de identiteit van een snoepje gaf. Voor mij perfect!
Ook het aperitiefje van bier en schuimwijn was overwegend zoet en zowel voor bier- als cocktailliefhebbers aan te raden.

Mr. Hangry koos voor de USA fondue, de suggestie van het moment. Wat lag er nu allemaal op het fondue-bordje?

  • Chicken wings
  • Onion rings
  • Worstjes met spek (cows in a pig?)
  • Steak
  • Aardappelsalade
  • Frietjes/kroketjes/Potato wedges…

Buiten de aardappelsla (natuurlijk) mocht je gewoon alles in de olie gooien!

Als cheeselover zou het zelfbedrog zijn om in een fondue-restaurant niet voor de kaasfondue te gaan. De fondue zelf was heel smaakvol, met veel kruiden en genoeg wijn om af te smaken. De garnituurtjes leken mij in het begin wat weinig te zijn, maar ik heb nog niet de helft opgekregen.

  • Zilveruitjes (typisch Zweeds heb ik me laten vertellen, iets met het zuur in contrast met de zoute kaas)
  • Brocolli
  • Brood
  • Frietjes/kroketjes/potato wedges…

Het belangrijkste van de avond

Wat past er beter in een fondue/gourmet-concept dan…. een CHOCOLADEFONDUE ALS DESSERT? Ok, we hadden teveel gegeten, veel te veel gegeten. Maar aangezien een dessertje niet naar de maag gaat, maar rechtstreeks naar het hart ging de chocoladefondue met kiwi, appel, banaan, spekjes, zelfgemaakte kletskoppen, … er nog zeker bij. Je kan kiezen tussen pure chocolade, de witte variant of een mix van de twee. Aangezien ik nooit kan kiezen, gingen we voor de mix. We kregen een klein fondue-setje in de vorm van een mok, en een gezellig dessertbordje. Een koffie en een muntthee als afsluiter later, zaten we volledig voldaan terug in de auto naar huis.

Besluit

Wel, het was verschrikkelijk gezellig om zonder mes en vork op restaurant te gaan. Het enige wat je nodig hebt is een prikkertje en veel tijd, want dat fonduen kan wel even duren. Tijd gaat vooruit als je je amuseert, he? De eigenaar is een heel joviale man die af en toe met leuke anekdotes de tafel passeert. Het record ‘meeste kaasfondue eten’ staat momenteel op 3,5 pot. Ik kan enorm veel kaasfondue eten, believe me, en ik zat net halverwege de eerste pot toen ik opgaf. Go figure.

Nog een groot voordeel: alles is à volonté! Niet dat wij moesten bijvragen, dat was fysiek gezien onmogelijk, maar als je met veel vrienden bent kan je gezellig van elkaar proeven als je verschillende dingen bestelt. Ik ga alvast terug met de vaste ploeg!

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!