Home Alle recepten Hangry Proeft! Contact
We love food, we really do.

Lasagne met broccoli en hesp

14/03/2017

Gepost in: Comfort food

Door al dat slechte weer van de laatste tijd, was de goesting om elke dag gezonde slaatjes te eten ver zoek. Comfortfood, dat had ik nodig! Ik maak deze lasagne net zoals mijn mama, met broccoli en hesp. De broccoli omdat die een extra knapperig (en toch ook gezond) elementje geeft, en de hesp omdat... ja.... hesp is gewoon lekker,toch? Om het slagveld in de keuken een beetje te beperken, maak ik op voorhand alles klaar, ruim ik op en begin ik achteraf met het samenstellen van de lasagne.

Gepost op: March 14, 2017

Gepost in: Comfort food

Nodig

500 g gemengd gehakt
1 blik tomatenblokjes
1 ajuin
5 wortelen (of 6 kleine, of 4 grote)
1 broccoli
1 l melk
2 el boter
4 el bloem
Pakje hesp (4-5 sneden)
Gedroogde lasagnebladeren (1 pakje)
Strooikaas
Nootmuskaat
Kippenbouillonblokje

Doen

Bolognesesaus

  1. Snij de ajuin in kleine blokjes en bak glazig in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak mooi bruin.
  2. Snij de wortels in blokjes en voeg die toe, laat 5 minuten pruttelen met het deksel op de pot.
  3. Voeg de tomatenblokjes en een kippenbouillonblokje toe, laat terug 5 minuten pruttelen.
  4. Gebruik een half theelepeltje suiker om de wrange tomatensmaak te verdoezelen.
  5. Kruid naar smaak bij met peper en zout

 

Bechamelsaus

  1. Smelt de boter op een hoog vuur in een steelpan.
  2. Voeg de bloem bij en roer voortdurend op een lager vuur (stand 7 op een inductievuur).
    Giet ongeveer een glas melk bij in de pan en blijf roeren. Als je een glad mengsel bekomt, doe je er terug een beetje melk bij en laat het verder opkoken.
    Herhaal die stap tot de liter melk opgenomen is en er een dikke bechamelsaus ontstaat. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.

Lasagnebladeren en broccoli
Om er zeker van te zijn dat mijn lasagnebladeren gaar zijn als de schaal uit de oven komt, kook ik ze graag 3 minuutjes op voorhand. Ook de brocolli kan je best een 7-tal minuutjes op voorhand laten koken. Wel opletten! De lasagnebladeren blijven snel aan elkaar plakken. Gebruik dus een grote pan en roer regelmatig!

Alles flink opruimen, een ovenschaal kiezen, en dan kunnen we eraan beginnen!

Zet voor de zekerheid ook een tweede ovenschaal klaar, je hebt waarschijnlijk veel over. In deze volgorde maak ik mijn lasagne:

Bolognesesaus
Hesp
Lasagnebladeren
Bechamelsaus
Broccoli
Lasagnebladeren
Bolognesesaus
Hesp
Lasagnebladeren
Bechamelsaus
Brocolli
Bechamelsaus
Strooikaas

Een 20-tal minuutjes afbakken in de oven op 180 graden en klaas is kees!

Like what you see?

Heb je een idee voor een recept?
Wil je ons jouw recept zien maken?
Heb je zelf iets gemaakt van onze blog?

Laat het ons weten en wij zetten je in de spotlight!